juandon

Les noves tecnologies han canviat les relacions entre les empreses i els treballadors. La formació contínua a les empreses s’ha adaptat a aquests canvis, i ofereix més possibilitats als treballadors i noves metodologies didàctiques.

Quins avantatges pot aportar l’e-learning a una empresa?

• Flexibilitat: L’e-learning permet més dinamisme en els ritmes d’aprenentatge i organització logística per part de l’empresa. No cal disposar d’una aula, els empleats poden assistir a un curs en qualsevol franja horària i qualsevol espai habilitat.
• Compatibilitat i comoditat: els cursos d’e-learningafavoreixen que l’estudiant pugui compaginar el treball i l’oci simultàniament. A més a més, resulten còmodes per als treballadors perquè eviten els desplaçaments.
• Reducció de costos: els experts consideren que l’e-learning pot arribar a suposar un estalvi del 30% respecte a un curs presencial, especialment quant a desplaçaments, allotjament, contractació dels ponents…
• Actualització de continguts i formació personalitzada: l’e-learning permet un major accés a la informació actualitzada. El treballador cursa una formació adaptada a les seves necessitats i opcions.

Quins avantatges aporta l’e-learning a un treballador en actiu?

• Facilitat d’accés: Pots apuntar-te a un curs que s’imparteixi a l’altra punta del país i accedir a formació internacional amb un sol clic. Les distàncies físiques s’eliminen i pots mantenir el contacte amb altres estudiants a través del correu electrònic, les xarxes socials, els fòrums…
• Varietat d’oferta formativa: Des del moment que pots apuntar-te a un curs en una ciutat diferent de la teva, se t’obre un ventall de possibilitats. No només pots comparar entre els cursos semblants del teu lloc de residència, l’e-learning et permet cercar formació arreu del món i trobar el curs més adequat per a tu.
• Noves metodologies didàctiques: La formació on-lineno se centra en el docent, sinó en l’alumnat, oferint-li noves possibilitats per aprendre: exercicis pràctics, aplicatius multimèdia, treball en equip a través de xarxes socials, recerca i actualització permanent de la informació, avaluació contínua, etc.
• Ritme d’aprenentatge personalitzat: Un dels principals avantatges de l’e-learning és la possibilitat de desenvolupar un procés formatiu que s’adapti al ritme d’aprenentatge de l’alumne, en l’horari i el lloc que aquest prefereixi. Tu t’organitzes i tries com i quan vols estudiar